неділя, 13 грудня 2015 р.

Барселья--гірський маршрут для ледачих.

Барселья* була у нашому переліку "маст ду" ще з цього літа. Тоді ми з друзями записалися на нічний забіг по горах у пішоходній категорії. Ця невеличка гірка поблизу нашого містечка здивувала і зачарувала нас своїми краєвидами--небагатьма з тих у нашій місцевості, які ще дихають зеленню і свіжістю сосен. Тому ми вирішили ще раз на неї піднятися.

Через пожежі на більшості інших гір в основнуму ростуть чагарники і кактуси. І це дуже сумно насправді, але така тутешня реальність.
Гора Барселья нагадує форму старовинної ємкості для виміру зерна, хіба що більш витягнута у довжину, і відповідно має таку саму назву.
Для ледачих екскурсіоністів Барселья--чудове місце для прогулянки, в якому можна приємно прогулятися і не втомитися. А якщо ви захопили з собою фотоапарат, то, для нього теж знайдеться робота. 
З погодою нам дуже пощастило, було хмарно і туманно--якраз те, що так рідко трапляється у Валенсії. І повітря від цього було особливо свіжим, але аж ніяк не холодним. Тому екскурсія вийшла дуже вдалою. 
У навколишніх горах дуже багато різних екскурсійних маршрутів, більшість із них мають добре протоптані стежки і спеціальну кольорову розмітку, щоб відрізняти доріжки, які пересікаються. Тому загубитися у горах  вдень насправді важко. Крім того на початку кожного маршруту і на розвилках, як правило, є вказівні стовби, на яких позначено, куди веде стежка, і яка приблизна тривалість маршруту. Погодьтеся, це теж дуже зручно. 
Коли іду в гори, то звідти, згори, завжди відкриваю для себе нові стежки, по яких іще не доводилося проходити.  Ось так зявляються нові "маст ду". Побачимо, куди нас занесе наступного разу. 

*Гора Барселья (але точніше, гірка, бо вона зовсім невисока, менше 300м над рівнем моря) знаходиться поруч із невеличким валенсійським містечком Херако, що розташоване поблизу узбережжі Середземного моря. 

3 коментарі: