понеділок, 30 листопада 2015 р.

Мама-ложка, донька-ложка.

Моє мале півтижня хворіло і сиділо у мене під крильцем. Але часом їй ставало нудно і вона вилазила погратися. Дуже любить ляльок Монстер Хай, у них з Люсією ціла колекція цих милих потвор.
Але віднедавна Емма взалася гратися ложками. Іде на кухню, виймає всі ложки з шухляди і починає придумувати якусь історію. У неї є мама-ложка, у якої 7 діток. Паула--це найменша, вона ходить в басейн, Карлота--теж ходить в басейн, але іноді погано поводиться, і тоді її не беруть плавати. Імена усіх інших "діток" засекречені, але Емма їх активно повчає, годує, карає за погану поведінку і пробачає, ящо вони знов поводяться добре. А ще у них там є ложка-кролик.

Колись я читала класний репортаж про те, що іграшки повинні бути максимально нейтральними, тобто без вираженого характеру, щоб дитина могла сама придумувати 
їй певні риси, настрій і тд. І це допомагає малим моделювати і осмислювати ситуацїї з реального життя, тобто пізнавати світ. 
Мабуть, оце якраз воно--втеча від Монстер Хай і моделювання персонажів на ложках.
Сьогодні Емма знову прогулює садок, поки що засіла гратися з кубиками. Але, я впевнена, що без ложок справа не обійдеться. Ну, побачимо. :)

Немає коментарів:

Дописати коментар